ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Περιηγηθειτε στην αρχαια ιστορια της Αρκαδιας

Ξεκινώντας κανείς από την Τρίπολη μπορεί να περιηγηθεί στην αρχαία ιστορία της Αρκαδίας, στο μέγα Μαντινικό Πεδίο. Μόλις 20 λεπτά από το Ostra Mainalon Luxury Suites.

Η περιοχή της Μαντινείας έχει τεράστιο ιστορικό βάθος. Υπήρξε πάντα κοιτίδα του ανθρώπου και είναι κατάσπαρτη.

Η Αγία Φωτεινή

Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την περιήγησή του από την πιο πρόσφατη ιστορία και να επισκεφθεί την Αγία Φωτεινή. Πρόκειται για μια μοναδική εκκλησία που ήδη έχε ενταχθεί στην μυθολογία της Αρκαδίας, αν και χτίστηκε τη δεκαετία του 1970. Βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πόλεις όλου του αρχαίου Ελλαδικού χώρου. Στη θέση Γκορτσούλι υπάρχουν τα ίχνη της προϊστορικής πόλης. Η Μαντινεία υπήρξε εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο όλης της Αρκαδίας με πανελλήνια εμβέλεια. Ο εκατόμπεδος ναός της Μεσοπολίτιδος Αρτέμιδος έχαιρε σεβασμού από όλους τους Έλληνες.

Ιστορία και μύθος

Το ταξίδι στην ιστορία και το μύθο της Αρκαδίας συνεχίζεται με την επίσκεψη στην Ακρόπολη της Νεστάνης. Σε ένα ήπιο και πανέμορφο τοπίο οι Αρκάδες λάτρευαν τη Μεγάλη Μητέρα, τη θεά Δήμητρα. Η Ακρόπολη της Νεστάνης με την καλά διατηρημένη πύλη του αρχαίου τείχους και τα σπαράγματα του αρχαίου πύργου δείχνει με το μέγεθός της τη σημασία της όλης περιοχής. Πραγματικά η Νεστάνη, όντας ακριβώς πάνω στον κόμβο που ένωνε την Αρκαδία με την Αργολίδα, υπήρξε πολύ σημαντική εμπορικά περιοχή. Γι’ αυτό άλλωστε την επισκέφθηκε ο ίδιος ο Φίλιππος ο Μακεδόνας. Σώζεται και η Κρήνη που έχτισε ο μέγας στρατηλάτης. Η ακρόπολη είναι χτισμένη με θεόρατες πέτρες και είναι από τις αρχαιότερες ευρισκόμενες, πελασγικής προέλευσης. Στο βράχο του Γουλά υπάρχει ο σημαντικός ναός της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης των απανταχού Αρκάδων, αλλά και των επισκεπτών, στο μεγάλο πανηγύρι της Παναγιάς. Ο Βράχος υπήρξε μεγάλο ιερό, σαφώς προϊστορικό. Η όλη περιοχή της Νεστάνης κρατάει το μυστηριακό χρώμα μιας πανάρχαιας ιστορίας. Μόλις 15 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, αυτό το ήσυχο και καλοδιατηρημένο χωριό, με την θαυμάσια πλατεία του, είναι η συγκαιρινή μας εκδοχή της αιώνιας Αρκαδίας.

Ανώνυμο σχέδιο 3
ostramainalonsuites ekdromes speriigithite stin arxaia istoria tis arkadias 02