ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Στους θρυλους της Λακωνιας

Μόλις 1 ώρα από το ostra Mainalon Luxury Suites.

Αναχώρηση από Άνω Καρδαρά και άφιξη στην καστροπολιτεία του Μυστρά.

βυζαντινές εκκλησίες

Τα κτίσματα αυτά, εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες στην πλειοψηφία τους, αλλά και παλάτια, σπίτια, γεφυράκια και το κάστρο, αφηγούνται την ιστορία μιας πολιτείας που γνώρισε σπουδαία ακμή ως πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως, πλούτισε από το εμπόριο με Ανατολή και Δύση και έστεψε βασιλιά τον τελευταίο αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

επισκεφθείτε την Μητρόπολη

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Μητρόπολη, όπου στέφθηκε αυτοκράτορας στις 12 Μαρτίου 1449 ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, τον ναό της Οδηγήτριας, οι τοιχογραφίες του οποίου χρονολογούνται από το 1312, το μοναστήρι της Παντάνασσας, και η διακόσμηση του οποίου εμπνέεται από την γοτθική τέχνη, και την Περίβλεπτο, με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες.

Μουσείο με σημαντικά βυζαντινά εκθέματα έχει οργανωθεί και λειτουργεί βόρεια του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου. Στη συλλογή περιλαμβάνονται γλυπτά, χειρόγραφα, κοσμήματα, εξαρτήματα καλλωπισμού, ένδυσης και υπόδυσης, καθώς και τα σημαντικότατα λόγω σπανιότητας κομμάτια μεταξωτού ενδύματος και η πλεξούδα πριγκίπισσας από τάφο της βόρειας στοάς της Αγίας Σοφίας.

Screenshot 2023 07 06 at 3.14.55 PM
Screenshot 2023 07 06 at 3.15.08 PM

περιήγηση στη Σπάρτη

Η περιήγηση θα συνεχιστεί στην πόλη της Σπάρτης. Έχει μείνει γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για τη στρατιωτική δύναμή της, την πειθαρχία της, τον ηρωισμό της. Από εδω ξεκίνησαν οι 300 του Λεωνίδα για να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στη μάχη των Θερμοπυλών. Έχει αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ευρήματα από τις σπουδαιότερες προϊστορικές θέσεις της Λακωνίας, έργα γλυπτικής από τα αρχαϊκά χρόνια έως και τα ρωμαϊκά. Το μοναδικό Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη αναδεικνύει τον πολιτισμό και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική ταυτότητα. Αναχώρηση από Σπάρτη για Άνω Καρδαρά.