ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Αναχώρηση από τον Ανω Καρδαρά για την παραλιακή Αρκαδία. Μόλις 1 ώρα από το Ostra Mainalon Luxury Suites.

Αναχώρηση από τον Ανω Καρδαρά για την παραλιακή Αρκαδία. Πρώτη στάση στη Ιερά μονή Λουκούς, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μοναστικά κέντρα της Αρκαδίας.

Είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και είναι κτίσμα του l2ου αιώνα με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Χτίστηκε στα ερείπια του ιερού του Πολεμοκράτη εγγονού του Ασκληπιού. Εδώ ο Ηρώδης ο Αττικός, μία πολυσυζητημένη προσωπικότητα των ρωμαϊκών χρόνων, που γνώρισε μεγάλη δόξα και ευτυχία. Στον ωραία διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της μονής υπάρχουν γλυπτά που προέρχονται από την παρακείμενη έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, όπως και γλυπτά με περίτεχνο διάκοσμο που προέρχονται από το αρχαίο ιερό. Η μονή έχει σημαντική βιβλιοθήκη με ιστορικά χειρόγραφα και κώδικες. Λίγα μέτρα πίσω από την μονή σώζεται ρωμαϊκό υδραγωγείο με χαρακτηριστικές καμάρες.

Το Παράλιο Άστρος είναι το σημαντικότερο θερινό θέρετρο της Αρκαδίας. Το καλοκαίρι η κίνηση είναι ζωηρότατη και καταφθάνουν παραθεριστές από όλη την Ελλάδα. Είναι κτισμένο στην περιοχή μικρής χερσονήσου αστεροειδούς σχήματος, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «νησί». Στο σχήμα αυτό οφείλεται και η ονομασία της κωμόπολης. Το «νησί» αποτελεί και το γραφικότερο τμήμα της κωμόπολης με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του. Στην άκρη της προκυμαίας, κάτω από το κάστρο, υπάρχει όμορφο θερινό θεατράκι και φάρος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το θεατράκι φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων και παραστάσεων. Δίπλα, το γραφικό λιμάνι φιλοξενεί το καλοκαίρι πλήθος αλιευτικών, ιστιοφόρων και σκαφών αναψυχής. Στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες, με πολύχρωμες ομπρέλες και τραπεζάκια στα οποία σερβίρουν παγωμένους καφέδες, ελαφριά σνακ ή και κανονικά γεύματα τα παρακείμενα καταστήματα. Όσοι προτιμούν ήσυχες βουτιές μπορούν με λίγο περπάτημα να αποσυρθούν από τον πολύ κόσμο και να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά, το απέραντο γαλάζιο των οποίων αγγίζει τη γραμμή του ορίζοντα.

Screenshot 2023 07 06 at 3.42.31 PM
Screenshot 2023 07 06 at 3.42.40 PM