ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Περιηγηση στην Αργολιδα!

Σε 1 ώρα. από το Ostra Mainalon Luxury Suites
συναντάτε τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και το Ναύπλιο

Αναχώρηση από τον Άνω Καρδαρά για τις «Πολύχρυσες Μυκήνες»

Το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα

Το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα εδώ είναι η Πύλη των Λεόντων, και ο θολωτός τάφος γνωστός ως «θησαυρός του Ατρέα», με τα τεράστια υπέρθυρα και την ψηλή κυψελοειδή θόλο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο εκτίθενται οι θησαυροί και τα σημαντικά ευρήματα των Μυκηνών.

το Ναύπλιο

Πολύ κοντά βρίσκεται το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας. Στην πόλη δεσπόζει το Παλαμήδι, το περήφανο ενετικό φρούριο. Το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, και η Ακροναυπλία είναι από τα αξιοθέατα της πόλης. Αλλά και η παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τα πολλά καταστήματα. Η βόλτα στα σοκάκια με τα πέτρινα σπίτια, η ανηφόρα στα στενά δρομάκια, τα γεμάτα σκαλοπάτια που οδηγούν στις πάνω γειτονιές που μοσχοβολούν από τις ανθισμένες γλάστρες στις εξώπορτες και οι παλιές πετρόκτιστες βρύσες, συνθέτουν μια εικόνα αισθητικής απόλαυσης με την αυθεντικότητα της Παλιάς Πόλης.

ostramainalonsuites ekdromes periigisi stin argolida 02
ostramainalonsuites ekdromes periigisi stin argolida 03

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου που θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Το θέατρο χτίστηκε για διασκέδαση των ασθενών του Ασκληπιείου αλλά και ως ένα μέσο θεραπείας καθώς υπήρχε η πεποίθηση πως η παρακολούθηση θεάτρου είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχική και σωματική υγεία των ασθενών. Στο Μουσείο της Επιδαύρου υπάρχουν εκθέματα που χρονολογούνται από την αρχαϊκή ως τη ρωμαϊκή εποχή. Περιλαμβάνει, επιγραφές, ιατρικά εργαλεία, ακροκέραμα, ανάγλυφα, αγάλματα μεγάλου μεγέθους αλλά και πολλά αναθήματα μικρού μεγέθους, καθώς και μεγάλα τμήματα σημαντικών αρχαίων κτηρίων από το ιερό του Ασκληπιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στον Άνω Καρδαρά.