ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Στο δρομο της Δημοκρατιας, της παραδοσης και της τεχνης

Μόλις 8,6 χιλ. από το Ostra Mainalon Luxury Suites

Το Λεβίδι έχει ενσωματωθεί στο Δήμο Τρίπολης. Προβάλλει αναπάντεχα σε μια όμορφη στροφή του δρόμου από Τρίπολη προς Ολυμπία.

Το Λεβίδι

Είναι ένα ξεχωριστό κεφαλοχώρι, με μεγάλη ιστορία. Υπήρξε γενέτειρα του πατέρα της Δημοκρατίας, του Μεγάλου Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Το Λεβίδι έχει κρατήσει αλώβητο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Οι ταξιδιώτες έρχονται κάθε εποχή του χρόνου για να απολαύσουν όλες τις πτυχές του πανέμορφου τοπίου. Απέραντο δάσος και πολλά μονοπάτια ανοίγονται γύρω από το Λεβίδι οδηγώντας σε μικρούς οικισμούς και κρυμμένες ομορφιές. Μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, καταπληκτικά εστιατόρια και ξενώνες συνθέτουν το φιλόξενο χαρακτήρα της περιοχής.

Διάλειμμα από την καθημερινότητα

Σε κάθε γωνιά της υπάρχει κάτι καινούριο να δεις και όλο το χρόνο γίνονται εκδηλώσεις και γιορτές. Το Πάσχα στην Τρίπολη μένει αξέχαστο και είναι γνωστό ακόμα και έξω από την Ελλάδα. Το ίδιο τα Χριστούγεννα και οι Απόκριες. Κάθε εποχή έχει και άλλη χάρη και καινούριες εκπλήξεις. Τριγύρω από την Τρίπολη ανοίγονται άπειρες διαδρομές και δυνατότητες. Σκι στην Οστρακίνα το χειμώνα και γάργαρα νερά στο Λούσιο το καλοκαίρι. Υπέροχες φθινοπωρινές εικόνες, οργιαστική άνοιξη. Και μια πληθώρα από μοναδικά χωριά, καθένα ξεχωριστό, με την ιστορία του, με τις παραδόσεις του, με τα ποιοτικά του προϊόντα, με τη δική του φιλοξενία.

Παντού υπάρχουν πράγματα να δει και να θαυμάσει ένα παιδί, πράγματα να κάνει, ανοιχτοί χώροι για να παίξει με ασφάλεια όσο οι δικοί του θα απολαμβάνουν έναν καφέ όπως πουθενά αλλού, όπως ποτέ πριν. Για ένα Σαββατοκύριακο, για μια παρόρμηση της στιγμής ή για ένα μεγαλύτερο διάλειμμα από την καθημερινότητα η Αρκαδία είναι σίγουρα η πρώτη επιλογή της οικογένειας.

Screenshot 2023 07 06 at 2.08.57 PM
Screenshot 2023 07 06 at 2.09.04 PM